PVC врати

Вратите изработени от PVC профили се използват основно за външно приложение. Благодарение на камерите, те имат добра термо- и шумоизолация.  А чрез усилващия метал в тях, се постига и желаната здравина.  Както дограмата, така и вратите могат да бъдат в различни цветове –  стандартен бял или дървесно фолио.  Спрямо предпочитанията на клиентите и спецификата на приложение, могат да бъдат плътни или със стъклопакет.

 

Основните приложения на pvc вратите са:  входни врати, балконски врати,  врати система тип Фолксваген.При желание от ваша страна да разберете всичко за този продукт не се колебайте да ни се обадите или да направите запитване. Направи запитване

-  Входни врати за къщи.  Изработват се с широк pvc профил, който осигурява по-голяма здравина. Позволя отваряне както навътре, така и навън. Използват се големи и надеждни 3D панти /по 3 броя на крило/, съобразени с цвета на вратата. Пантите са предназначени за входни врати и позволяват тежина на крилото до 120 кг.  Има възможност да се сложи малък, алуминиев праг, който е удобен и не пречи, в същото време уплътнява и не позволява проникване на прах и вода отвън.  Заключването стават  с брава и патрон, дръжки от двете страни. Специфичното тук е, че има и допълнителни точки на захващане, подобно на прозорците. По този начин се осигурява по-голямо уплътняване, сигурност и предотвратяване на проникване в жилището.

Входните врати могат да бъдат както с едно крило, така и с две крила. Препоръчително е за размери над 110 см ширина, да се поставят двукрили врати. В този случай едното крило е водещо – с дръжки и ключ, а другото е спомагателно и се отваря при необходимост.

ПВЦ вратите позволяват голям избор на пълнеж. Могат да бъдат плътни, със стъклопакет, с декоративни панели. Може да се направи и съчетание – плътна част  и стъкло.
По отношение на цвета -  има богата гама от фолиа както за профила, така и за пълнежа. Най-удачно е да бъдат съчетани с цвета на дограмата.

 

-  Балконски врати. Изработват се от профил за прозорец. Позволява както стандартно едноосово отваряне, така и двуосово.  Балконските врати се отварят само навътре. Поради липса на дръжка от външната страна, често отвън се монтира шнапер. Той позволява плътно затваряне на вратата от вън, но не и заключване.

 

-  Система тип Фолксваген.  Тази система е описана подробно в отделен раздел.

 

PVC вратите не са удачни за  мокри помещения. Поради голямата влага е възможна деформация на профила. За банята най-подходящ вариант е Алуминиева врата с водоустойчив пълнеж – термопанел.  Още информация може да прочетете в под раздел  Врати за баня.