Щори от плат

   Щори от плат е категория щори, към която принадлежат много от познатите на клиентите продукти. Всъщност те са известни още и като текстилни щори поради факта, че за тяхната изработка се използват именно разнообразни по вид платове. Могат да се посочат много примери за такива щори, които днес са съществена и неделима част от интериорите на редица домове и офиси. Типични такива щори са например тези от типа японска стена, които са подходящи за поставяне на прозорци с голяма височина. Дългите витрини са още едно от местата, на които те могат да се монтират. Също така щорите намират приложение и в случаите, когато се налага преграждане на помещенията или пък обособяване на пространствата. Това се прави най-вече с цел да се изгради зона, в която обитателите на дома да почиват и релаксират през свободното си време. До голяма степен тази функция на щорите прилича на плъзгащите се интериорни врати.

При желание от ваша страна да разберете всичко за този продукт не се колебайте да ни се обадите или да направите запитване. Направи запитване

   Друг типичен представител на щори от плат са щорите Таен ефект, които дължат името си поради техническите специфики на използвания за тяхната изработка материал. Той позволява пречупването на слънчевите лъчи да се извършва по такъв начин, че те да не пречат на включените в помещението монитори. Това са екраните на компютъра или телевизора, които обаче не могат да ни осигурят ясно изображение при наличието на прекалено силна светлина от слънцето. Третият вид такива щори се наричат Силует и също като предишните два са добре познати на пазара. Те съчетават в себе си няколко основни качества, което ги превръща в оригинално решение за интериора на стаите. На първо място тези щори са леки като коприна и красиви като завеси и пердета. И двете вече все повече започват да отстъпват водещите си позиции поради наличието на разнообразни щори. Функционалността на този продукт е досущ като тази при хоризонталните щори. Неговите предна и задна част са изработени от тънък воал, благодарение на който светлината прониква в помещението без проблеми и осигурява достатъчно добра видимост. Такива щори често пъти се предпочитат в сравнение с продуктите, които са по-дебели и така водят до ограничаването на светлината.


   Вертикалните щори са още един от продуктите, които с пълно основание могат да се причислят към групата на щори от плат. Те са елегантно допълнение към модерните интериори, които днес са характерни за много административни и жилищни сгради и за помещаващите се в тях съответно апартаменти и кабинети. Предпочитанията за модерния дом към тези щори са налице, защото могат да се похвалят с притежаването на редица ценни и отлични характеристики. Предлага се още една тяхна разновидност, като за нейната изработка отново се използва плат. Това са щори от типа вертикални, които са направени от английски платове и части. Ширината на ламелите възлиза на 127 мм, а многообразието от цветове позволява намирането на едно наистина практично и оригинално решение. Що се отнася до начина им на поддръжка, щорите се перат в стандартна автоматична пералня. Всички изброени платнени щори са на разположение на клиентите, които търсят начини за създаването на комфорт.