Ролетни комарници

   Ролетни комарници са разнообразни по вид, но несъмнено са изключително ефикасни и полезни за създаването на дълготраен комфорт и уют. Те са основно предназначени за монтаж на прозорци с едно или две крила, каквито днес има в редица домове и офиси. Рулото с мрежата обикновено се разполага в горния край на комарника, като движението се извършва във вертикална посока отгоре надолу. Мрежата, която се навива под формата на руло, се съхранява в кутия от алуминий. Мрежите пък обикновено са в светло – сиви оттенъци с фибростъкло с тефлоново покритие, което има огромно значение за пълноценното им функциониране. Навиването на мрежата се осигурява от специално приспособление, наречено кит. Дръжките за нейното лесно разгъване и стоперите, които фиксират мрежата в разгънато състояние са други важни компоненти на комарниците. Също така не бива да се забравя и въженцето, благодарение на което става възможно издърпването на долния профил. По този начин се достига до дръжките, когато комарникът се намира на висок прозорец.

При желание от ваша страна да разберете всичко за този продукт не се колебайте да ни се обадите или да направите запитване. Направи запитване

   Нашите ролетни комарници са едни от най-качествените и надеждни и като такива са подходящи за поставяне в абсолютно всеки дом или офис. Мрежата обиконовено се движи по водачи с четки, които са още един много важен и съществен компонент от продукта. Останалите му съставни части включват още водещ профил – терминал, на който се закрепва единия край на мрежата и също така са поставени дръжките на въженцето, както и рамка от алуминиева кутия с размери 20 х 40 милиметра. Оптималното уплътнение спрямо касата на прозореца и практичността и удобствата в резултат на навиването на мрежата са две от основните предимства на този вид мрежи против насекоми, които ние препоръчваме на всички наши клиенти. Те могат да си осигурят дълготраен комфорт и уют и веднъж завинаги да решат проблема с мухите и комарите, които постоянно нарушават пълноценната почивка. Оптималното съхранение през зимния сезон и опцията да се монтират върху всякакви прозорци също са преимущества на тези комарници, които не са за подценяване. Не на последно място по важност трябва да се изтъкне и обстоятелството, че те са подходящи за поставяне паралелно с ролетни вътрешни щори.


    Съществува още един вид ролетни комарници, които са предназначени за поставяне на врата. Те са известни още като хоризонтални и също намират широко приложение при обзавеждането на дома. Също така мрежите против насекоми от този тип могат с успех да се поставят и на френските прозорци, каквито има в голям брой къщи и апартаменти. При тях вертикалното спускане на мрежата със сигурност би било твърде неудобно или не съществува опцията да се постави комарник на панти. Причината за това е проста – няма достатъчно място за отваряне навън. Долният водач при тези комарници е по-нисък в сравнение с горния, ето защо може да се изравни с долния край на касата на вратата и така преминаващите пред него хора да не се спъват. Този комарник е много подходящ за обзавеждането, ето защо ние го препоръчваме на всички клиенти, които държат да създадат максимален комфорт и уют в дома офиса или във всяко едно друго помещение.