Мрежа против насекоми

   Мрежа против насекоми е другото име на комарник, който по традиция днес е неизменна част от дограмата. Нуждата от такива мрежи е осезаема най-вече с оглед на нашествията от насекоми, които проникват през отворените прозорци в горещите летни дни. Мрежите се явяват естествен ограничител на комарите, мухите и буболечките, които смущават реда в помещенията и смущават отдиха и почивката на хората. Ние предлагаме различни по вид противонасекомни мрежи, като всеки един от тях е на разположение на клиентите. Основните видове комарници са статични, на панти, ролетни и тип плисе.

При желание от ваша страна да разберете всичко за този продукт не се колебайте да ни се обадите или да направите запитване. Направи запитване

   Профилите могат да бъдат както стандартно бял цвят, така и съчетани с цвета на дограмата. Предлагаме стандартните дървесни цветове – златен дъб, тъмен дъб, махагон и орех. По желание на клиента, рамката може да бъде боядисана и едноцветно, във всеки един цвят по Ral каталога. Комарниците се правят по поръчка, по необходимите размери и се поставят както с нова, така и на вече монтирана дограма, без значение от вида й –pvc, алуминиева или дървена.


    Статичен комарник – представлява рамка, изработена от алуминиев профил, на която е монтирана мрежа. Подходящ е за малки и големи прозорци,  за промишлени и офис сгради, за партерни помещения и ниски етажи, където има възможност от кражби, както и за високи, трудно достъпни прозорци. Предимството на тези комарници е ниската цена. Разновидност на тези противонасекомни мрежи е комарник на панти.  


    Комарник на панти – основното предимство пред статичния е, че може да се отваря като вратичка и лесно да се сваля през зимните периоди. Отварянето винаги е навън.  В ценово отношение имаме минимално оскъпяване спрямо неотваряемата мрежа. Това е един от най-разпространените комарници.


    Ролетна мрежа против насекоми е следващия вид предпочитани комарници, което се дължи на специфичните му и едновременно с това положителни характеристики. Ролетните комарници се използват при всички видове прозорци. Това е оптималният вариант за комарна мрежа – удобна,  надеждна и дълготрайна. Представляват алуминиева рамка с водачи от профил 20/40, с навита на ролка мрежа, която се прибира в разположената в горната част кутия. Предимството при тях е, че са компактни, лесни за употреба и заемат минимално място върху прозореца. През зимните месеци мрежата може да се прибере в кутията, което удължава многократно живота й, а през летните месеци да се спусната, така че да защитава от насекоми. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън. 


    Комарник плисе –  най-новият вид комарници. Подходящ като за големи, така и за малки прозорци, за еднокрили и двукрили врати. Идеално решение за плъзгащи системи, за балконски врати с малки тераси, двукрили прозорци и остъкление тип Хармоника. Изключително практични, стабилни и компактни, много лесни за отваряне и затваряне.